O escapada de sarbatori-Lacul Sfanta Ana

Sarbatorile de Craciun le-am petrecut in Harghita, asa ca intr-una din zilele libere ne-am hotarat sa facem o ecapada spre Lacul Sf Ana, este a doua oara cand mergem acolo, dar prima data in timpul iernii, mult spus iarna, doar pentru simplu fapt ca suntem in decembrie ca zapada deloc.

Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcanic din Romania. Este situat in masivul Ciomatu din judetul Harghita, acesta se afla la o altitudine de 946 m.

La plecare, vremea nu se anunta tocmai buna, ploua marunt, dar odata cu urcarea pe drumul serpuit spre lac totul s-a schimbat. Am plecat de la o vreme de toamna si natura era in ton cu toamna, copacii imbracati in culorile toamnei iar iarba dadea sa creasca.

Mai urcam putin si ce sa vezi, intram parca intr-o alta lume, iarna isi facea aparitia timid, putina ninsoare a transformat padurea intr-un peisaj de iarna.

Drumul este destul de bun, fusese asfaltat in unele zone anul acesta, se bifurca la un moment dat, trebuie sa faci stanga spre lac si imediat se ajunge la o parcare unde trebuie sa lasi masina. Parcarea este cu plata, am platit 24 lei pentru 3 ore, destul de mult daca ma intrebi pe mine, tinand cont ca este doar o bucata de teren inchisa, nimic amenajat, in fine,  mai departe trebuie sa cobori pe jos catre lac, aproximativ 1 km.

In drumul catre lac, undeva pe la jumatate, pe partea dreapta, se afla o belvedere, este si semnalizata cu o placuta, de acolo poti vedea intregul lac.

Am ajuns jos la lac, foarte frumoasa privelistea, padurea usor ninsa, lacul era putin inghetat. Acolo este si un ponton pe care poti merge si se pot imortaliza niste poze superbe.

Chiar langa lac se afla si un chiosc de unde iti poti lua un ceai/vin fiert sau un kurtos kolac specific zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EN