Spending our time during the pandemic

Odata cu perioada pandemiei viata noastra s-a schimbat radical. Daca pana nu demult, nu aveam grija virusului Covid, puteam sa iesim oriunde si oricand, ne intalneam cu cei dragi, imbratisarile erau permise, nu trebuia sa purtam masca, astazi lucrurile stau altfel.

Toate schimbarile isi pun amprenta asupra noasta, ne afecteaza fizic si emotional, de aceea este important sa ne ocupam timpul cu folos si benefic noua.

Pentru majoritatea oamenilor aceasta pandemie a venit si cu lucrul de acasa, o schimbare bine venita in viata noastra.

Pana acum ne plangeam ca nu avem timp liber, a venit momentul sa profitam de el, chiar daca suntem limitati la spatiul din casa, sunt o serie de activitati pe care le putem face.

Fa sport

Chiar daca stam in casa putem face miscare si aici. Nu avem nevoie de foarte mult spatiu si de aparate pentru a putea face sport. 30 de minute de miscare pe zi sunt necesare pentru a ne mentine starea de sanatate. Flotarile, genuflexiunile, sariturile, abdomenele sunt exercitii fizice simple si eficiente pe care le poti face si in casa.

Gateste

Photo by Zoë on Unsplash

Stim ca o alimentatie sanatoasa este necesara pentru sanatate dar si pentru aspectul nostru fizic. Putem profita de aceasta perioada pentru a gati. Daca, inainte, din lipsa de timp, fugeam repede la fast food sau dadeam o comanda, acum ne putem prepara mancarea acasa, cu alimentele preferate, evitand mancarea procesata.

Citeste/ invata

Daca pana acum, nu aveam timp deloc pentru a citi o carte, a venit momentul sa citim cateva pagini pe zi din cartea preferata. Poti invata, de asemenea, ceva nou, o limba straina. Sunt o gramada de modalitati, filmulete online, cursuri cu professor prin intermediul platformelor sau pe aplicatiile pe care le poti descarca pe telefon, ca de exemplu Duolingo.

Arte si mestesuguri

Daca ai vreun talent sau nu neaparat, poti picta, desena, poti face origami, creea obiecte/bijuterii hand made sau iti poti renova casa sau curtea pentru a-ti crea un mediu mai placut.

Joaca-te

Cui nu-i plac jocurile? Te poti juca impreuna cu familia sau prietenii, jocuri de societate, care au prins foarte bine in ultimul timp. De exemplu, cateva jocuri interesante ar fi Activity, Monopoly, Uno, Catan, Jenga, Saboteur, Solo sau Alias. Si puzzle-urile sunt o idee foarte buna si poti incerca sa faci unul chiar si impreuna cu copiii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RO